Érdi autómosó és autókozmetika

Kerámia Bevonat

Cégünk igyekszik ügyfeleinket a lehető legszélesebb körben kiszolgálni. A gépjármű felületeinek egészen a védelmétől a helyreállításon keresztül, a karbantartásig kínálunk megoldásokat mindenki számára.

A kerámia bevonat egy nagyon kemény réteg, amely áthatolhatatlan a legtöbb oldószer és lúgos tisztítószer számára, amelyeket az autómosók többségénél alkalmaznak. A bevonat megvédi autójának külső fényét a szennyeződésektől. Helyesen alkalmazva a kerámia bevonatok nagyon stabilak és tovább tartanak, mint a piacon megtalálható más bevonatok. Kellő figyelmet kell fordítani mosás során a technikára és arra, hogy kövesse a mosási útmutatót. Az autómosás napjainkra már egy igazán komoly szakmává nőtte ki magát. Az autókozmetikai kezelések bonyolultak, sok esetben kárt tehetnek az autóban, ha nem megfelelő kezek végzik és bizony látványosak, fantasztikusak ha hozzáértők segítségére hagyatkozunk.

Amitől a kerámia bevonat véd:

  • időjárás megpróbáltatásaitól,
  • madárpiszok lerakódásától
  • bogármaradványok maró hatásaitól,
  • vegyszerek káros hatásaitól,
  • kevesebb tisztítási munkálattól

Ez azt jelent, hogy sokkal finomabb módszerekkel is meg tudjuk tisztítani gépjárművet, így a lehető legkisebb esélyt adunk a tisztítás közbeni sérülések kialakulásának.

A frissen mosott autónk felületét végigsimítva saját kezünkkel is érezhetjük a különféle felületi szennyeződéseket, amelyeket nem feltétlen látunk, de mégis érdes lesz tőle autónk felülete.
Ezek a szennyeződések lehetnek:

  • fényezésből maradt festék nyomok
  • fáról hulló különböző ragacsos szennyeződések
  • különösen nagyvárosokban jellemző: lemoshatatlan SZMOG
  • fékpor
  • kátrány

A kerámia kezelés után az autók ritkábban lesznek koszosak, jelentősen könnyebb megtisztítani őket és mivel jóval kíméletesebb módszerekre van szükség még extrém koszos esetekben is a mosási karcolások 90%-a megelőzhető. A maradék 10%-ra is általában a szárításkor keletkezet sérülés a jellemző. A szárítási időt is csökkenthetjük, ha autónkon kerámia kezelést csináltatunk, hiszen így kevesebb vizet kell leitatni a felületről.

Legtöbb esetben a szennyeződések nagy része könnyen eltávolítható, amennyiben a felület mégis a mosás következtében megsérül, megnyugodhatunk hiszen nem az autónk sérült, hanem ezzel a speciális anyaggal bevont felület.


Fontos tudni, hogy a bevonat nem arra való, hogy utána éveken át csak nagy nyomású vízsugárral tisztítsuk autónkat. Gyakran az autómosókban használt tisztító anyag olyan bevonatot képezhet a felületre, ami a kerámia bevonat extrém vízlepergető hatását csökkenti. Ajánlott 2 havonta egy mosókesztyűs tisztítás is. A leghatékonyabb tisztításra szolgál egy speciális ipari gyurma, ami a látszólag makulátlan felületről is összegyűjt még egy adag koszt. Ha ez is megvan, jön a fényezéskorrekció.

Mennyi idő alatt készül el az autóm?

Többszöri nekifutással, különböző finomságú precíziós polírozással eltüntetnek minden apró karcot. Ez a lépés azért is fontos, mert minden hiba egyébként konzerválódna a kerámia alatt. Amikor már készen áll a fényezés, még biztos, ami biztos, kétszer áttöröljük egy alkoholos zsíroldóval, és közben felületvizsgáló lámpákkal vizsgáljuk a fényezést, apró hibák után kutatva. Csak ezek után jöhet a kerámia.

Általában  ez az idő 48 óra. Miután körbeért a kerámia-duett, már csak egy napot kell várni, hogy megfelelően megszáradjon a bevonat és kész is az örök csillogás ígérete. Így már érthető a 2napos munkafolyamat.

Egy nagyon magas minőségű autó esetében, mint például egy Ferrari a száradási idő akár 3-4 napot is igénybe vehet. Hiszen ennek az autónak a lakkrétege sokkal puhább mint bármelyik másik márkáé. Plusz minden kerámia kezelés mellé megajándékozzuk az autó tulajdonosokat egy full extrás belső takarítással is.

Kategóriáink a Kerámia kezelésnél tekintve

Esztétikai kategóriák

Ezek az árak csak egy réteg kerámia bevonatot jelentenek. Használt autóknál mosás, előkészület  utáni tiszta állapotban tudunk pontos árat adni. Akril színű autóknál és motoroknál 10% felárat felszámolunk (pld. lakk fekete, lakk piros), gyári matt fényezésű autóknál 10% kedvezményt adunk. A kategóriát minden esetben jogunkban áll eldönteni. Egyfelől teljesen érthető az elsőre meghökkentő árazás, hiszen drága eszközöket, szaktudást és rengeteg munkaórát kíván a szakszerű kezelés. Másfelől viszont az átlag autós számára ennek ellenére sem képvisel akkora értéket a szolgáltatás, mint amennyibe kerül.

keressen minket az alábbi

elérhetőségeinken

Cím

2030 Érd, Fehérvári út 38.

telefon

06-70-347-4026

e-mail cím

autoferger@gmail.com

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 8:00 - 18:00

Szombat: 8:00 - 16:00

Vasárnap: Zárva